S-a mai finalizat un proiect în care ne-am simțit mândri să fim implicați. Ne-a impresionat foarte mult atât conceptul, cât și modalitatea de implementare, fiind vorba de mai multe elemente care merită menționate și promovate ca modele de bune practici.
Este vorba de Școala nr. 11 Buzău, prima școală circulară din România care, prin imitarea ciclurilor naturale, devine o instituție complet ecologică. Toată energia necesară unităţii de învăţământ este obţinută ecologic, iar apa de ploaie este reutilizată. Deşeurile sunt colectate în amănunt, complet selectiv.
“Omul sfințeste locul”. În fotografii se vede de unde s-a pornit și ce s-a realizat, prin implicarea mai multor oameni cu inițiativă și prin colaborarea mai multor instituții locale. Ideea de a amenaja curtea sub forma unui portativ muzical în care să se insereze instrumentele muzicale de exterior i-a venit doamnei director adjunct, Veronica Grozavu, coordonatoarea activităților proiectului. Mai mult, în completarea conceptului de școală circulară, au introdus o activitate de reciclare, prin care s-au reutilizat capacele de plastic, amenajând “aleile” portativului cu ele, cu sprijinul întregii comunități locale. Elevii școlii au fost extrem de încântați să participe la decorarea spațiului muzical.
Grădina Muzicală va oferi copiilor o altfel de experienţă de învăţare prin intermediul instrumentelor muzicale de exterior, ce pot reprezenta pentru şcoli şi grădiniţe o excelentă modalitate de a încorpora educaţia în aer liber în programa de zi cu zi. Acest proiect va oferi o experienţă ce invită la conectare, va umple sufletul de bucurie, stimulând creativitatea într-un mod ludic.
Într-un context în care socializarea este deficitară, iar viziunea asupra elevilor care fac parte din categoria celor care necesită educație incluzivă este greșit construită, acest spațiu vrea să ofere oportunitatea de a comunica, de a socializa, eliminând barierele și făcând o punte între oameni, muzică și natură.
Curtea Școlii Gimnaziale nr. 11 Buzău a devenit un loc de poveste unde se vor organiza activități creative dedicate comunității: ateliere de creație, ateliere de artă populară, decorațiuni și obiecte din piatră și ceramică, audiții muzicale, jocuri ritmico-melodice, artă populară, ateliere de confecționare de costume și instrumente muzicale din materiale reciclabile.
Felicitari echipei pentru unul dintre cele mai creative și complexe proiecte muzicale școlare în aer liber!
Proiectul este susținut prin Programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, finanțat de Lidl România, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Buzău. Grădina Muzicală - inițiativă educațională -este un proiect implementat de Asociația de părinți ,, PROȘCOALA 11 BUZĂU", împreună cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale NR. 11 Buzău. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Buzău.
Un concept inovator ce aduce oamenii
împreună prin intermediul muzicii.